‘Zet mij maar in de keuken!’
Dat is mijn favoriete plek als ergens helpende handjes worden gevraagd. Samen in de keuken staan vind ik heerlijk, want samen koken zorgt altijd voor zo’n mooie verbinding. Daar geniet ik misschien nog wel het meest van.
Ik wil koken, ik wil nieuwe recepten ontwikkelen. Liefst samen met anderen, zodat ik mijn kennis voor lekker en gezond eten kan delen. Door mijn kennis te delen kan ik jou inspireren om ook anders te koken. Misschien wil je wel, net als ik, vegetarisch gaan eten, of koolhydratenarm. Door mijn jarenlange verzameling van recepten kan ik jou vanuit elke insteek, wens of noodzaak begeleiden.
Mijn studie VIP Health and Nutrition daagt mij constant uit om niet alleen op zoek te gaan naar nieuwe combinaties, maar vooral ook om te kijken naar de voedzaamheid van ingrediënten. Daardoor ben ik nog kritischer geworden op wat ik eet en hoe ik mijn lijf in balans kan brengen door middel van voeding.
Inmiddels heb ik de studie VIP Health and Nutrition met succes afgerond en omdat mijn drang naar nog meer culinaire kennis nog niet vervuld is ben ik inmiddels ook gestart met de opleiding Helende Chef / Herborist in de Keuken bij Kruidencentrum de Sprenk. Tijdens deze studie gaan we niet alleen de natuur in om te plukken wat de natuur ons geeft maar ontvangen we ook colleges van een inmiddels gepensioneerde professor over ons lichaam en de effecten van voeding op ons lijf.
Natuurlijk eet ook ik graag eens een lekkere pizza. Het gaat om het evenwicht. Keuzes maken, elke dag weer. Je hoeft ook niet te wachten tot 1 januari, of tot maandag om te starten met gezonder eten. Als je het vandaag niet doet, doe je het ook maandag niet!
Mischa Hamers
Mijn projecten en kookervaringen:
2021
- Organisator NatuurCursussen voor kinderen bij Brut 172
- Ontwerp en inrichting Kruiden en pluktuin Brut 172
- Kruidenadviseur chefs Brut 172
- Ontwerp moestuin Bie Neeke in Genout
- Kids Voedingsdag zomer 2021 in samenwerking met M. Grooten van praktijk Bodhi en Hans van Wolde Brut 172
- Natuurlessen Cita Verde College Heerlen in en nabij de bossen van Elsloo
- Kookworkshops Healthy Life voor de gemeentes Sittard – Geleen, Roerdalen, Montfort, Roermond
- “zin in koken”kookworkshops in samenwerking met GGD Zuid Limburg
2020
- Lunch coördinator LunchBite en culinaire lessen tijdens Wereldtijd op het KindCentrum Sittard
- Kookworkshops Healthy Life in samenwerking met Ecsplore, gemeente Sittard-Geleen, gemeente Roermond en Rabobank
- Kruidenwandelingen
- Bedrijfs Assessor Cita Verde College
- Kooksessies “Tieners koken Gezonde gerechten voor hun ouders” in samenwerking met Amacura en Rabobank
- Culinair Adviseur Oosters restaurant (samenstellen vegan gerechten op nieuwe menukaart)
- Partner Preventivio
2019
- Start praktijk Leefstijlkok in Elsloo
- Supermarkten Safari en adviseur AH Elsloo
2018
- Opleiding “VIP”Health and Nitrition in Haarlem
- Start Gezonde kookcursussen in Elsloo en Nieuwdorp in samenwerking met het DOP in Elsloo.
- Start opleiding Helende Chef / Herborist in de keuken bij Kruidencentrum de Sprenk in Mortel.
- Lezingen en workshops organiseren voor BenVitaal
2017
- Kookworkshops- kinderkookcursussen – gezonde kookcursussen volwassenen
- Organiseren feesten, netwerkevents en borrels
2016
- Auteur Kookboek “Natuurlijke Wereldgerechten”
- Openen eigen kookstudio ByMischa Urmond
2015
- Ontwerpen seizoenenkookboek OCI Nitrogin
- Project gezond koken op de Brandweerkazerne Chemelot
- Cursus Natuurvoedingsconsulent (CvAO)
- Tasty Sunday
2014
- Gezonde LunchMarkt DSM
- Vitaliteitsproject “Koken op de ploegendienst ” OCI Nitrogen
- Organisator Tasty Sunday (kookevent op de markt in Beek voor kids)
- Eerste kookboek “Mischa’s Favorites”
2013
- Start 2e locatie kookworkshop in Maastricht
2012
- Kookworkshops en catering regio Elsloo
2011
- Opening Eetwinkel 2BeServed, de plek voor gezonde afhaalmaaltijden