‘Zet mij maar in de keuken!’

Dat is mijn favoriete plek als ergens helpende handjes worden gevraagd. Samen in de keuken staan vind ik heerlijk, want samen koken zorgt altijd voor zo’n mooie verbinding. Daar geniet ik misschien nog wel het meest van.

Ik wil koken, ik wil nieuwe recepten ontwikkelen. Liefst samen met anderen, zodat ik mijn kennis voor lekker en gezond eten kan delen. Door mijn kennis te delen kan ik jou inspireren om ook anders te koken. Misschien wil je wel, net als ik, vegetarisch gaan eten, of koolhydratenarm. Door mijn jarenlange verzameling van recepten kan ik jou vanuit elke insteek, wens of noodzaak begeleiden.

Mijn studie VIP Health and Nutrition daagt mij constant uit om niet alleen op zoek te gaan naar nieuwe combinaties, maar vooral ook om te kijken naar de voedzaamheid van ingrediënten. Daardoor ben ik nog kritischer geworden op wat ik eet en hoe ik mijn lijf in balans kan brengen door middel van voeding.

Inmiddels heb ik de studie VIP Health and Nutrition met succes afgerond en omdat mijn drang naar nog meer culinaire kennis nog niet vervuld is ben ik inmiddels ook gestart met de opleiding Helende Chef / Herborist in de Keuken bij Kruidencentrum de Sprenk. Tijdens deze studie gaan we niet alleen de natuur in om te plukken wat de natuur ons geeft maar ontvangen we ook colleges van een inmiddels gepensioneerde professor over ons lichaam en de effecten van voeding op ons lijf.

Natuurlijk eet ook ik graag eens een lekkere pizza. Het gaat om het evenwicht. Keuzes maken, elke dag weer. Je hoeft ook niet te wachten tot 1 januari, of tot maandag om te starten met gezonder eten. Als je het vandaag niet doet, doe je het ook maandag niet!

Mischa Hamers

Winter 2019