‘Zet mij maar in de keuken!’

Dat is mijn favoriete plek als ergens helpende handjes worden gevraagd. Samen in de keuken staan vind ik heerlijk, want samen koken zorgt altijd voor zo’n mooie verbinding. Daar geniet ik misschien nog wel het meest van.

Ik wil koken, ik wil nieuwe recepten ontwikkelen. Liefst samen met anderen, zodat ik mijn kennis voor lekker en gezond eten kan delen. Door mijn kennis te delen kan ik jou inspireren om ook anders te koken. Misschien wil je wel, net als ik, vegetarisch gaan eten, of koolhydratenarm. Door mijn jarenlange verzameling van recepten kan ik jou vanuit elke insteek, wens of noodzaak begeleiden.

Mijn studie VIP Health and Nutrition daagt mij constant uit om niet alleen op zoek te gaan naar nieuwe combinaties, maar vooral ook om te kijken naar de voedzaamheid van ingrediënten. Daardoor ben ik nog kritischer geworden op wat ik eet en hoe ik mijn lijf in balans kan brengen door middel van voeding.

Inmiddels heb ik de studie VIP Health and Nutrition met succes afgerond en omdat mijn drang naar nog meer culinaire kennis nog niet vervuld is ben ik inmiddels ook gestart met de opleiding Helende Chef / Herborist in de Keuken bij Kruidencentrum de Sprenk. Tijdens deze studie gaan we niet alleen de natuur in om te plukken wat de natuur ons geeft maar ontvangen we ook colleges van een inmiddels gepensioneerde professor over ons lichaam en de effecten van voeding op ons lijf.

Natuurlijk eet ook ik graag eens een lekkere pizza. Het gaat om het evenwicht. Keuzes maken, elke dag weer. Je hoeft ook niet te wachten tot 1 januari, of tot maandag om te starten met gezonder eten. Als je het vandaag niet doet, doe je het ook maandag niet!

Mischa Hamers

 

 

 

Mijn projecten en kookervaringen:

2023

  • Voortzetting van mijn opdracht bij KindCentrum Sittard als kookjuf en coördinator Gezonde Lunch en Wereldtijdlessen.
  • Begeleider meerdere stagiaires HAS en opleiding Yuverta (Voeding en Voorlichting)
  • “zin in koken”kookworkshops in samenwerking met KCS en GGDZL.
  • Lezingen in samenwerking met MIK, onderwerp: Gezond Ontbijten.
  • Meerdere kookworkhops in samenwerking met Healthy Life.
  • Kruidige kookworkshop voor LIOFF.
  • Kruidenwandeling en aanvullende kookworkshop voor leerlingen HAS in Venlo, zij doen de opleiding Healthy Living.
  • Retraite naar Cornwall, Truro, georganiseerd en gekookt samen met Claudia Wetzels (DGKK) voor een groep van 14 personen op 2 lokaties.
  • Kookworkhops tijdens kickoff bijeenkomst Leefstijlhotel in Heerlen

2022

  • Cooördinator Gezonde Lunch en Culinaire Wereldtijdlessen bij het KindCentrun in Sittard.
  • “Jong leren eten”kookworkshops in samenwerking met GGDZL.
  • Gezonde kookworkshops in samenwerking met Healthy Life. Deze workshops werden georganiseerd voor deelnemers aan het traject voor de gemeentes Sittard-Geleen, Stein, Roerdalen, Roermond, Maasgouw en Susteren-Echt.
  • Kruidige wandelingen in en rondom het bos van Elsloo, dit in opdracht van verschillende bedrijven.
  • Organisator kruidenwandelingen rondom CNME Natuurcentrum Moerveld nabij Moorveld.
  • Kookworkshops voor leerlingen van het UWC in Maastricht.
  • Catering opdrachten in samenwerking met vakantiehuis Am Our en Adventure Cooking.
  • Reis naar Cornwall, Polperro. Gekookt tijdens een retraite voor een groep van 14 personen.
  • Retraite Ardennen, gekookt tijdens dit weekend retraite voor een groep van 8 personen.
  • Gezonde kookworkshop 2Train

2021

  • Organisator NatuurCursussen voor kinderen bij Brut 172
  • Ontwerp en inrichting Kruiden en pluktuin Brut 172
  • Kruidenadviseur chefs Brut 172
  • Ontwerp moestuin Bie Neeke in Genout
  • Kids Voedingsdag zomer 2021 in samenwerking met M. Grooten van praktijk Bodhi en Hans van Wolde Brut 172
  • Natuurlessen Cita Verde College Heerlen in en nabij de bossen van Elsloo
  • Kookworkshops Healthy Life voor de gemeentes Sittard – Geleen, Roerdalen, Montfort, Roermond
  • “zin in koken”kookworkshops in samenwerking met GGD Zuid Limburg

2020

  • Lunch coördinator LunchBite en culinaire lessen tijdens Wereldtijd op het KindCentrum Sittard
  • Kookworkshops Healthy Life in samenwerking met Ecsplore, gemeente Sittard-Geleen, gemeente Roermond en Rabobank
  • Kruidenwandelingen
  • Bedrijfs Assessor Cita Verde College
  • Kooksessies “Tieners koken Gezonde gerechten voor hun ouders” in samenwerking met Amacura en Rabobank
  • Culinair Adviseur Oosters restaurant (samenstellen vegan gerechten op nieuwe menukaart)
  • Partner Preventivio

2019

  • Start praktijk Leefstijlkok in Elsloo
  • Supermarkten Safari en adviseur AH Elsloo

2018

  • Opleiding “VIP”Health and Nitrition in Haarlem
  • Start Gezonde kookcursussen in Elsloo en Nieuwdorp in samenwerking met het DOP in Elsloo.
  • Start opleiding Helende Chef / Herborist in de keuken bij Kruidencentrum de Sprenk in Mortel.
  • Lezingen en workshops organiseren voor BenVitaal

2017

  • Kookworkshops- kinderkookcursussen – gezonde kookcursussen volwassenen
  • Organiseren feesten, netwerkevents en borrels

2016

  • Auteur Kookboek “Natuurlijke Wereldgerechten”
  • Openen eigen kookstudio ByMischa Urmond

2015

  • Ontwerpen seizoenenkookboek OCI Nitrogin
  • Project gezond koken op de Brandweerkazerne Chemelot
  • Cursus Natuurvoedingsconsulent (CvAO)
  • Tasty Sunday

2014

  • Gezonde LunchMarkt DSM
  • Vitaliteitsproject “Koken op de ploegendienst ” OCI Nitrogen
  • Organisator Tasty Sunday (kookevent op de markt in Beek voor kids)
  • Eerste kookboek “Mischa’s Favorites”

2013

  • Start 2e locatie kookworkshop in Maastricht

2012

  • Kookworkshops en catering regio Elsloo

2011

  • Opening Eetwinkel 2BeServed, de plek voor gezonde afhaalmaaltijden