De kruiden bieslook, peterselie en brandnetel kennen we allemaal wel denk ik.. Maar er is zoveel meer wat we kunnen plukken en gebruiken in onze keuken wat overal om ons heen groeit en bloeit.

Smalle weegbree, korenbloem, blaadjes van de paardenbloem, hemelsleutel enz enz…. de lijst is oneindig en elk gebied heeft weer andere heerlijke kruiden en planten om te plukken en mee te werken.

Ik neem je dan ook graag mee op pad.

Samen gaan we ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit in het bos of op een brak liggend stuk land of heide. Tijdens de wandeling vertel ik je over de verschillende inhoud stoffen van elk kruid, werking in het lijf en hoe je het kunt verwerken in je keuken.

De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er nog de mogelijkheid om met de geplukte kruiden en planten een workshop kruidenazijn maken in te plannen maar je kunt ook je eigen kruidenazijn maken, of een helende tinctuur, een kruidensalade, salsa of pesto…

Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor een passende wandeling met aanvullende workshop.

 

 

 

Leefstijlkok Kookcursus

Bymischa pagina