Kruidenwandeling

Door de huidige situatie zijn we allemaal veel meer de natuur ingetrokken. En wat is het fijn om te wandelen in bos, heide en aan de zee.

Vaak zie je langs de bermen en in het bos kruiden, planten en struiken staan en vraag je je wellicht af wat is nou eetbaar en wat niet…..

En er zijn ontzettende belangrijke regels bij het “bermsnacken”zowel voor jouzelf als de natuur!

Brandnetel kennen we wel allemaal en is volop te vinden en te plukken. Maar met andere soorten moeten we veel voorzichtiger omgaan, niet de hele plant “kaalplukken”en ook opletten dat we de wortels niet beschadigen.

Eten met respect en nooit meer plukken dan je nodig hebt!

Is jouw interesse gewekt? Wil je ook graag weten welke voor jou makkelijk te herkennen kruiden er staan in een bos? Wandel dan mee! Zodra het weer toelaat en er voldoende te vinden is in het bos zal ik op deze site en op mijn social media pagina’s de data bekend maken waarop ik de wandelingen wederom ga organiseren.

De middag start centraal nabij het bos, we gaan wandelen, plukken en proeven waarna we samen een diner bereiden vanuit de Dutch kettel. De middag duurt ongeveer 4 uur, we wandelen met een kleine groep, minimale leeftijd om deel te nemen is 14 jaar.

 

 

Leefstijlkok Culinair Herborist

Bymischa pagina