Kookcursus 2019

Puur en lekker koken! Dat staat centraal!

 

Om lekker te kunnen koken is een goede basiskennis erg belangrijk. Want wat is “gezond” voor jou lijf en wat niet??

Om jou te helpen bij het maken van nieuwe gerechten die wellicht anders maar ook gezonder zijn organiseer ik deze cursus.

NIEUW is dat voorafgaand aan de cursus er een kennismakingsgesprek is waarbij ik samen met jou ga kijken naar jouw huidig eetpatroon. Zo kan ik nog beter inspelen op jouw leerproces tijdens de kookcursus.

Voor wie?

Voor iedereen voor wie de tijd is gekomen om echt anders te gaan koken en eten. Dit kan zijn omdat je graag:

Minder of geen vlees meer wil gaan eten;

Wil luisteren naar je lijf want deze geeft klachten aan na het eten van bepaalde voedingsmiddelen;

Nieuwe recepten wilt leren koken;

Andere ingrediënten wilt leren gebruiken;

Je kooktechnieken wilt verbeteren.

Misschien zijn er nog andere redenen om je in te schrijven zoals: je gaat op jezelf wonen en kunt (nog) niet goed koken, je gezinslid heeft een vastgestelde voedingsallergie of intolerantie.

De reden doet er eigenlijk niet toe want de receptuur welke ik uitkies is altijd afgestemd op de groep en dus ook op jou!

Wat kun je verwachten:

  1. We starten met een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de cursus. Tijdens dit gesprek gaan we inzoomen op jouw huidige eetpatroon en zetten we jouw kookvraag centraal. Dus wat wil je leren? Wat vind je moeilijk aan gezond koken? Wat is je ervaring in de keuken?
  2. Vier kookavonden: 25 februari – 14 en 28 maart en de laatste is op 11 april.
  3. Tijdens elke kookavond is er een stukje theorie – Masterclass – maar vooral veel aandacht voor het koken.
  4. Alle gerechten gaan we uiteraard gezamenlijk proeven aan het einde van de avond.

Elke les is er een thema en komt er een bepaalde kooktechniek of kookvisie aan bod. Dit zal o.a. zijn:

  • Koken zonder pakjes
  • Snijtechnieken – kooktechnieken – baktechnieken
  • Kennismaking met de Ayurvedische keuken
  • Vegetarisch en veganistisch koken
  • Welke ingrediënten zijn voedzaam en welke zijn alleen vulling voor je lijf

Praktische informatie:

Kennismakingsgesprek:    Duurt ongeveer 1 uur en plannen we na overleg voorafgaand aan de start van de cursus.
Data:                                       25 februari – 14 en 28 maart en 11 april
Aanvangstijd:                       17.45 uur inloop / 18 uur starttijd
Eindtijd:                                  Rond de klok van 21.30 – 22 uur
Locatie:                                   MaaslandCentrum Elsloo
Aantal deelnemers:             Maximaal 14 personen
Kosten:                                    € 200,- per persoon. Dit is inclusief het nieuwe BTW tarief van 9 % – het kennismakingsgesprek en de 4 cursusavonden.

Aanmelden via mail aan: info@bymischa.nl

Mocht je nog wat extra vragen hebben dan kun je me ook altijd nog bellen via: 0611600078

Kookworkshops Leefstijlkok

Bymischa pagina