ByMischa Leefstijlkok

 

Bij Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel heb ik van 2019 tot en met 2022 deze opleiding gevolgd. Mijn leraar was Dave Zwaartman, meester Herborist, bijgestaan door Max eigenaar van de Sprenk.

Tijdens de opleiding was er zeer veel aandacht voor het verbinden: het verbinden van de kruiden uit de tuin, uit het bos, uit de zee en de berm met gerechten welke gekookt kunnen worden.

Leuk al die daslook: maar wat kun je er allemaal mee? ZONDER! De helende werking te verliezen.

En dat is iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Kruiden ondersteunen ons lijf, voeden ons lijf en kunnen daarom een waardevolle aanvulling zijn op ons eetpatroon.

 

Wat kan ik voor jouw restaurant/ kruidentuin betekenen?

Samen kunnen we gaan struinen in een bos. We gaan dan gezamenlijk op zoek naar de kruiden van dat seizoen, nemen ze mee naar jullie keuken om daarna aan de slag te gaan. Kruiden olie maken (die lang houdbaar is!), fermenteren, drogen, hydrolaten, koken met de kruiden en eetbare planten zodat er een bijzonder gerecht ontstaat. Maar het gaat niet alleen om de smaak van het gerecht. Het gaat ook om het verhaal welke erbij hoort. Een kruid in een thee voor je gasten om de spijsvertering te ondersteunen. Of een bouillon gemaakt van kruiden voor het beter te kunnen verteren van alle ingrediënten…

Samen ontwikkelen we een unieke menukaart voor jouw gasten!

 

Enthousiast? Bel of mail me voor het bespreken van de mogelijkheden.

Bymischa pagina

Freelance Food Krachtreis