Dit motto staat bij mij altijd centraal, want als iets niet lekker is, gezond of ongezond, tja dan ga je niet met een voldoening van tafel. Je lijf voelt zich niet gevoed.

De afgelopen jaren heb ik meerdere mensen via kookcoaching geholpen bij het lekker te koken. Ontzettend leuk om te doen, want door elk onderdeel apart op smaak te brengen en te garen ontstaat er diepgang in een gerecht. Zonder pakjes en zakjes! Al zijn er in de winkels momenteel best goede (dus met niet te veel zout, vet en suiker) kruidenpasta’s en sauzen te koop. Als je maar het etiket leest en vanuit daar een goede keuze maakt.

Er zijn nog zoveel smaken te ontdekken, zoveel te leren over voeding en ons lichaam, dat ik denk ik nooit uitgeleerd raakt!

En dat is iets wat ik supergaaf vind! Want via mijn passie voor lekker koken geef ik nu al 4 jaar les op het KindCentrum in Sittard. Op deze basisschool eten de kinderen 3x per week een gezonde lunch. Deze lunch maken ze zelf in onze keuken! Niet allemaal tegelijk maar meerdere keren per jaar zijn ze te vinden in de keuken. En wauw, wat een vooruitgang zien we bij de kinderen als het aankomt op smaakontdekking en kookvaardigheden. Iets waar ik heel trots op ben, maar ook dankbaar! Dat ik dit mag betekenen.

 

Mischa