PuurOlijf

Mischa:

“ Lucie en ik kennen elkaar nog niet zolang. Maar van begin af aan lijkt het alsof we al jaren vriendinnen zijn. We kunnen uren praten over eten, olie, Italië en onze gezinnen. Tijdens mijn workshops werk ik graag met haar oliën en balsamico’s. Het zijn pure producten die een aanvulling zijn op de gerechten. De sinaasappel én de limoenolie worden speciaal voor Lucie gemaakt door een kleine boer uit Umbrië. Olijfolie van het huis dus!

Uiteraard organiseren we ook gezamenlijke kookworkshops en geven we gezamenlijke diners op locatie. Naast dit alles is Lucie vaak te vinden op (food) evenementen zoals Limburg Preuve, Tasty Sunday, hét Italië event op kasteel Haarlezuylen en Pulp festival in Sittard. Elke gast die haar producten proeft is, net als ikzelf, overtuigd van de authenticiteit en kwaliteit.

 Lucie’s olie is op meerdere lokaties in de regio Elsloo-Sittard-Maastricht te koop. Wil je Lucie zelf ontmoeten bel dan even om te horen wanneer haar garage-winkel open is.  Ps, vergeet dan niet te vragen naar het recept van de sinaasappel-chocolade cake, gemaakt van de sinaasappelolijfolie. Deze is echt heeerlijk!

www.puurolijf.nl

 

Toon Hermans-Huis Maastricht


Dit statig pand in het centrum van Maastricht zet haar deuren open voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Of je nu zelf getroffen bent door de ziekte kanker, een familielid, een vriend(in); je bent altijd welkom.

Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de kookstudio. Wij organiseren daar voor kleine groepen kookworkshops. Door het boeken van deze ruimte steunen wij dit geweldig huis wat voor zeer veel mensen erg bijzonder is.

Brouwerij de Fontein


Rick en Lonneke Brouns runnen deze brouwerij met terras op een zeer sfeervolle plek in Stein. Prachtig gelegen langs het kanaal is dit een heerlijke plek om te genieten van de bijzondere biersoorten welke ze zelf ontwikkelen en brouwen. Je een uitgebreide rondleiding met proeverij boeken, of gewoon een lekker hapje eten. Samen met Lonneke en Rick organiseren we speciale bier workshops. Zij geven een uitleg over het brouwproces tijdens de proeverij en in de keuken laat ik iedereen ervaren wat je allemaal in de keuken kunt doen met bier! Een heerlijke combi.


Zwamburg

Wat hebben oude koffiefilters, kalk van het mergel en schimmel met elkaar te maken? Nou heel veel! Want op deze manier kweekt Rob Hermans op ecologische wijze de heerlijkste oesterzwammen. Deze toch nog onbekende champignonsoort wordt gekweekt in Beek en is al bij verschillende horeca zaken in de regio te proeven. Nog niet veel mensen werken in de keuken met deze champignon. En dat is jammer! Want het is een echte smaakmaker. In onze workshops gaan we tijdens verschillende workshops aan de slag met deze zwam om een ieder te overtuigen van deze heerlijke smaak!