3 weken eet ik nu koolhydraten arm. de reden.... mijn darmen geven zo minder problemen. 
Dus dat is voor mij dé reden om het heerlijke brood, de gebakken aardappels, frietjes enz enz te laten staan. Moeilijk? Ja best wel maar er zijn zoveel lekkere alternatieven dat het ook wel een leuke uitdaging is.

De foto van mijn whoopsie wafels heeft veel losgemaakt. heel veel reacties en uiteraard met het verzoek"mogen wij het recept?!" Dus hierbij mijn versie: kijk hoe ie ook voor jou lekker smaakt, kies je fruit en voeg wellicht in plaats van de mascarpone créme alleen wat slagroom toe. 

Whoopsie wafels met mascarpone crème en aardbeien

 3 eieren

 100 gram roomkaas

 1 theelepel bakpoeder

 Snufje zout

 100 gram amandelmeel

 (optioneel: kokosschaafsel. Puur voor extra smaak)

 Mascarpone – slagroom – aardbeien

 

Splits de eieren:

 Eiwit; helemaal stijfkloppen en halverwege het bakpoeder toevoegen.

 Eigeel: opkloppen (gebruik ook hier de mixer) met de roomkaas. Zout toevoegen.

 Met spatel heel rustig en langzaam het eigeel-room-mengsel toevoegen aan het eiwit.

 Als dit goed is opgenomen met spatel het amandelmeel toevoegen tot ook dit goed opgenomen is door het mengsel.

 Warm het wafelijzer op: laat dit goed heet worden!

 Lepel een beetje van het beslag op  het ijzer: maak dicht en wacht totdat de wafels mooi gaar en bruin zijn. Dit duurt best lang 5-7 minuten.

 Maak zo al het deeg op en laat afkoelen.

 

Klop de slagroom lobbig, spatel de mascarpone los in een aparte kom en voeg de slagroom toe.

Neem 2/3 van je aardbeien. Met de staafmixer maak je hier een saus/pap van. Voeg dit toe aan de mascarpone crème. Of je hier nog wat suiker aan toevoegt is uiteraard je eigen keuze.

 

Wafels zijn de dag erna ook nog lekker. En ook de crème is 1-2 dagen houdbaar in de koeling.

 

 

 

Smakelijk!




Nieuw in 2017:

Via onze Facebook-pagina lees je over onze recepten. Want elke week probeer ik wel een nieuw recept uit of een nieuw product.

Al deze recepten gaan we bundelen in een GRATIS maandelijkse receptenbundel.
Wil jij deze elke maand via de mail ontvangen?

Laat dan hier je naam en mailadres achter.



                                        


Maar... WELKE! ingrediënten zaten er toch in die lekkere koekjes welke te proeven waren op de Lady's Night bij Van der Valk op 31 maart....

Ik ga het jullie nu verklappen:

Het zijn: Gepeperde Koeken            en het recept komt uit Home Made

Peper in koekjes! Jip, en wat smaakt dat lekker. Mmmmm vooral bij een kop koffie. Geloof me, je weet niet wat je proeft.

 Hoeveelheid voor 14-15 koekjes:

100 gram tarwe of speltbloem                                     

75 gram havermout

½ theelepel bakpoeder                                                         

1 theelepel kaneel

½  theelepel kruidnagel  en dezelfde hoeveelheid nootmuskaat en zeezout                                                       

1 theelepel gemalen verse peper (mag wit of zwarte peper zijn)

75 gram bruine basterd suiker  en dezelfde hoeveelheid honing                                            

5 eetlepels roomboter (op kamertemperatuur)                  

Verse vanille merg (gehaald uit 1 stokje)                              

1 ei en 1 eidooier

 

Bereidingswijze:  

 

Oven: 175 graden voorverwarmen

 

Doe de tarwebloem met de havermout en het bakpoeder in een grote kom en roer dit goed door. Voeg nu de overige specerijen toe en roer ook dit goed door.

 

Neem een tweede kom en mix met een handmixer gedurende 4 minuten de roomboter met de suiker luchtig. Voeg nu de honing toe en mix ook dit door het beslag.

 

Neem een spatel en spatel de droge ingrediënten door het beslag. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg kleine “hoopjes”beslag voldoende uit elkaar op het bakpapier. Let op want het beslag loopt uit.
Baktijd: 12 tot 15 minuten. Na afkoelen bewaren in afgesloten bakblik gedurende enkele dagen.


Indien dat lukt tenminste…..